Huippukoripalloa Saarenmaalla

Kuressaare Jorma Virtanen 16.4.2006

Kuressaaren spordihoone tarjoaa hulppeat puitteet monien eri urheilulajien harrastamiseen.

Kuressaaren spordihoone tarjoaa hulppeat puitteet monien eri urheilulajien harrastamiseen.

Saarenmaalla nähtiin huippukoripalloa, kun tallinnalainen Pirita BM pelasi Baltian liigan otteluitaan Kuressaaren uudessa urheilutalossa, spordihooneessa.

Upeassa spordihooneessa oli peräti 800 katsojaa, kun Pirita voitti viime marraskuussa tallinnalaisen BC Kalevin 73-64.

Baltian BBL-liigaan osallistui 17 joukkuetta, joista neljä oli Virosta, viisi Latviasta ja kahdeksan Liettuasta. Finaaliin ylsivät odotetusti myös Euroliigaa tahkoneet liettualaiset huippujoukkueet Zalgiris Kaunas ja vilnalainen Lietuvos Rytas. Loppuottelussa 15. huhtikuuta Lietuvos Rytas oli hieman yllättäen parempi koriluvuin 86-74. Pirita BM jäi liigan peränpitäjäksi.

Noin 55 miljoonaa kruunua (runsaat 3,5 miljoonaa euroa) maksaneen Kuressaaren spordihooneen avajaisia vietettiin viime elokuussa. Tuhannen katsojan palloiluhalli voidaan jakaa väliseinällä kahdeksi eri peliareenaksi. Palloiluhallin vieressä on 80 metriä pitkä ja 27 metriä leveä yleisurheiluhalli.

Saarenmaa hakee saarikisoja

Viron uudelleen itsenäistymisen jälkeen Saarenmaan joukkue on ollut mukana kansainvälisissä saarikisoissa. Vuonna 2007 kisat järjestetään Rhodoksella ja vuonna 2009 Ahvenanmaalla. Saarenmaa havitteli vuoden 2009 kisoja, mutta päätti kuitenkin lykätä kisojen hakemista.

Saarikisat järjestetään joka toinen vuosi. Kisoissa kilpaillaan 14 urheilulajissa. Ensimmäisissä kisoissa vuonna 1985 Man-saarella kilpaili 537 urheilijaa. Kun vuonna 2001 kilpailtiin uudelleen Man-saarella, osanottajia oli jo yli 2 000.

Kisoihin voivat osallistua saaret, joissa on alle 125 000 asukasta. Saarikisojen liitossa IGA:ssa on 25 jäsentä. Viimeisin tulokas on Espanjan Menorca.

http://www.bbl.net/

http://www.islandgames.net/

Lisää kuvia Kuressaaren spordihoonesta