Rüütli on Saarenmaan uusin hemmottelukeksus

Kuressaare Jorma Virtanen 28.12.2002

Rüütlin avajaisia vietettiin 28.joulukuuta. Kylpylähotellin vihki Viron presidentti Arnold Rüütel

Rüütlin avajaisia vietettiin 28.joulukuuta. Kylpylähotellin vihki Viron presidentti Arnold Rüütel

Viron kylpylät ovat merkittäviä työllistäjiä. Sata miljoonaa Viron kruunua (6,4 miljoonaa euroa) maksaneen Spa Hotelli Rüütlin valmistuminen toi Saarenmaalle noin 80 uutta työpaikkaa.

Sen rakennutti Saaremaa Sanatoorium -niminen osakeyhtiö, joka omistaa lisäksi Saaremaa Valss- ja Meri-kylpylähotellit sekä Merineitsi-nimisen pikkuhotellin. Yhtiön palkkalistoilla on kaikkiaan noin 240 työntekijää.

Maaherra Jüri Saarin mukaan kyseessä oli Saarenmaan tähän asti suurin yksittäinen investointi, jonka rahoituksesta vastasi ruotsalaisomistuksessa oleva Hansapankki. Sama pankki oli rahoittajana, kun Rüütlin naapurina sijaitseva kylpylähotelli Meri valmistui vuoden 2000 joulukuussa.

Rüütlin asiakkaista huomattavan osan odotetaan tulevan Suomesta.

-Suomalaiset kylpylämatkojen järjestäjät, kuten Ikaalisten ja Töölön Matkatoimistot sekä Saga-Matkat ja Matka-Vekka ovat tehneet paljon varauksia ensi vuodeksi, markkinointijohtaja Olev Tõru sanoo.

Tõrun mukaan markkinointiponnisteluja tehdään myös Venäjälle ja Ruotsiin.

Vesikeskuksessa on 25 metriä pitkä neliratainen uima-allas kaikelle kansalle.

Vesikeskuksessa on 25 metriä pitkä neliratainen uima-allas kaikelle kansalle.

Kaikelle kansalle

Kuressaaren piispanlinnan historiallisessa ympäristössä sijaitsevan Rüütlin rakentaminen kesti kahdeksan kuukautta. Kun avajaisia vietettiin 28. joulukuuta, valmiina oli 185 majoituspaikan hotelli ravintoloineen ja hoito-osastoineen sekä vesikeskus, jossa on 25 metriä pitkä neliratainen uima-allas, lasten uima-allas, poreallas ja 52 metriä pitkä vesiliukurata.

Rüütlissä on lisäksi muun muassa Saarenmaan kaksi ensimmäistä squash-kenttää sekä ylellinen sikarikabinetti.

Perhelomailusta kasvua hakevan Rüütlin vesikeskus, squash-kentät ja hoitopalvelut on tarkoitettu kaikelle kansalle.

Muille kuin hotellivieraille palvelut ovat maksullisia. Suomalaisille Saarenmaan hintataso on edelleenkin sen verran edullinen, etteivät sisäänpääsyhinnat tee kukkaroon kovin suurta lovea.

Mutahoitoja lukuunottamatta Rüütlissä on tarjolla perinteisiä ja myös uusia hoitoja. Hoito-osaston johtaja, lääkäri Ivar Vipp kehuu monipuolisia valohoitoja.

-Valohoito yhdistettynä suolakamarihoitoon antaa erityisesti psoriaatikoille hyviä hoitotuloksia.

Rüütlin erikoisuutena hän mainitsee rentoutumishuoneen audiovisuaalisine välineineen sekä kokonaan uutena hoitomuotona grossingin eli venytyksen.

Rüütlin aulassa sijaitsevaan lapsiparkkiin vanhemmat voivat jättää lapsensa, kun ovat itse hoidoissa.

Rüütlin aulassa sijaitsevaan lapsiparkkiin vanhemmat voivat jättää lapsensa, kun ovat itse hoidoissa.

Turvallinen Saarenmaa

Rüütlin palveluihin avajaisiltana tutustuneet nurmolaiset Pirjo ja Esko Piuhola olivat tyytyväisiä näkemäänsä. Rüütli on varteenotettava vaihtoehto, kun he seuraavan kerran suunnittelevat kylpylämatkaa Viroon. Aiemmin he ovat olleet kylpylälomalla Pärnussa.

-Saarenmaa vaikuttaa rauhalliselta ja turvalliselta. Yksi vaihtoehto on tulla tänne omalla autolla ja käyttää kylpylöiden palveluita, Nurmon peruskoulun rehtorina työskentelevä Esko Piuhola sanoo.

-Näitä uusia laitoksia ihmetellessä joutuu kysymään, riittääkö kaikille enää Suomesta asiakkaita, hän pohtii.

http://www.sanatoorium.ee/

Lisää kuvia Spa Hotelli Rüütlistä