Galaxysta tulee Ruotsin-laiva

Tampere Jorma Virtanen 18.10.2007

Galaxy saa peräänsä todennäköisesti Ruotsin lipun.

Galaxy saa peräänsä todennäköisesti Ruotsin lipun.

Tallink Silja uudistaa laivastoaan Turun ja Tukholman välisessä liikenteessä. Varustamo siirtää reitille ensi kesäkuussa Galaxyn, joka viime vuoden toukokuusta lähtien on ollut risteilyliikenteessä Helsingin ja Tallinnan välillä.

- Galaxy korvaa Silja Festivalin, joka näillä näkymin on menossa Tukholman-Riian-reitille ja Tallinkin brändin alle, toimitusjohtaja Keiijo Mehtonen sanoo.

Silja Festivalin miehistö siirtyy Galaxyyn, ja alus liikennöi Silja Linen brändin alla. Sen kyljessä on Siljan logo.

Galaxy saa peräänsä Ruotsin tai Suomen lipun. Mehtosen mukaan lippuasia päätetään loppuvuoden aikana. Vuonna 1986 valmistunut Silja Festival kulkee Ruotsin lipun alla.

Galaxyn tilalle Viron-liikenteeseen tulee sen sisaralus NB 1361, joka valmistuu ensi toukokuussa Aker Yardsin Helsingin telakalta.

- Galaxyn toinen sisaralus NB 1365 valmistuu kesäksi 2009 ja menee joko Turkuun Ruotsin-liikenteeseen tai Helsingin-Tallinnan-reitille. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan kesällä 2009 Turun-Tukholman-liikenteessä on kaksi Galaxy-tyypin risteilyalusta, Mehtonen selvittää.

Silja Europa poistuu Turun-Tukholman-liikenteestä kesällä 2009.

Silja Europa poistuu Turun-Tukholman-liikenteestä kesällä 2009.

Silja Europa poistuu

Toinen Tallink Siljan uutuuksista korvaa Silja Europan. Mehtosen mukaan visio aluksen tulevaisuudesta on olemassa, mutta se tullaan julkistamaan tammikuussa 2009. Vuonna 1993 valmistunut Silja Europa oli vuoteen 2001 maailman suurin autolautta. Alus on 202 metriä pitkä, ja siihen mahtuu yli 3 100 matkustajaa.

Galaxy on 212 metriä pitkä. Siinä on tilaa 2 800 matkustajalle.

Mehtonen ei usko, että suurten kaupunkien väliset reitit olisivat uhattuna, vaikka Tukholma onkin lähtenyt rajoittamaan ruuhkamaksuin henkilöautojen liikkumista.

- Olisi suuri virhe poistaa matkustaja-autolauttaliikenne kaupunkien sydämestä. Oikeilla liikennejärjestelyillä hoidetaan jo merkittävästi ympäristöasioita. Usein ei ole kyse ympäristöasioista, vaan rakennusoikeuden hinnasta. Uskomme risteilytyyppisiin aluksiin Turun-Tukholman-reitillä. Jos rahti vaatii lisää kapasiteettia, reitille tulee erikseen rahtialuksia.

http://www.tallinksilja.com/

Lisää kuvia Ruotsin-laivoista