Liettua houkuttelee suomalaismatkailijoita

Tampere Jorma Virtanen 28.4.2004

Ristikukkulalla tuhannet ristit ilmentävät Liettuan katolista kulttuuria.

Ristikukkulalla tuhannet ristit ilmentävät Liettuan katolista kulttuuria.

Liettua pyrkii houkuttelemaan lisää matkailijoita Suomesta.

-Viime vuonna Liettuassa vieraili noin 50 000 suomalaisturistia. Heidän määränsä on kuitenkin moninkertaistettavissa, sillä Liettualla on matkailumaana paljon tarjottavaa, Helsingissä toimivan Liettuan Matkailuneuvonnan johtaja Agne Petrauskaite sanoo.

Kapteeninkatu 7:ssä Helsingissä sijaitseva matkailuneuvontakeskus avattiin tammikuun lopulla. Petrauskaiten mukaan tavoitteena on esitellä Liettuan matkailutarjontaa sekä avustaa suomalaisia matkanjärjestäjiä yhteyksien luomisessa Liettuaan. Palvelut ovat ilmaisia.

Liettuan houkuttelevimpina matkakohteina Petrauskaite mainitsee pääkaupunki Vilnan, Druskininkain kylpyläkaupungin sekä Itämeren rannikon Palangan ja Kuurin kynnäksen. Vilnan historiallinen keskusta ja dyyneistään tunnettu Kuurin hiekkakynnäs ovat Unescon maailmaperintöluettelossa.

-Vilnan 1700-luvulta peräisin oleva vanha kaupunki on Euroopan suurimpia. Palanga ja Kuurin kynnäs ovat suosittuja kesällä, mutta nykyisin myös yhä enemmän muina vuodenaikoina. Druskininkain kylpylät tunnetaan mineraalivesistään ja mudastaan. Liettua tarjoaa mahdollisuuksia myös luonto- ja kulttuurimatkailuun.

-Liettua on lähellä eivätkä hinnat pelota pohjoismaalaisia matkailijoita, Petrauskaite muistuttaa.

http://www.liettua.fi/